FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valter Flego u Istarskoj razvojnoj agenciji

PULA, 12. veljače 2013.(Hina) - IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego rekao je danas prilikom posjeta Istarskoj razvojnoj agenciji da u Istri ima mnogo projekata i gospodarskih ideja koje se ne mogu financirati iz županijskog proračuna ni uz pomoć države te se u njihovoj provedbi očekuje pomoć i financiranje iz fondova Europske unije.

Valter Flego posjetio je Istarsku razvojnu agenciju u povodu početka radova na novom tehnološkom inkubatoru u sklopu europskog projekta Adriatic Economic Cluster Cluba.

"Tu pomoć moći ćemo dobiti samo s dobro pripremljenim projektima i zato je bitno da ljudi koji rade na projektima poznaju logiku EU fondova i Bruxellesa kako bismo mogli iskoristiti prilike koje će nam se otvoriti", rekao je Flego i dodao kako u Istri "veliki potencijal predstavljaju poslovne zone premda je potrebno promijeniti pristup i prilagoditi ga postojećim uvjetima".

"To znači da treba definirati najpotentnije zone za koje treba postaviti nove fokusirane modele razvoja te proaktivnim pristupom privući u njih ulagače", rekao je Flego i dodao kako je dobar primjer bivša vojna zračna luka u Puli koja se od praznog prostora može pretvoriti u "poligon za novi razvoj poduzetničkih inicijativa s fokusom na visoke tehnologije".

Direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti rekao je novinarima kako je svrha projekta nadogradnja infrastrukture za "inovativno istraživanje kroz pokretanje tehnološkog inkubatora kako bi se pružila kvalitetna potpora osnutku malih inovativnih start-up tvrtaka uz Centar za istraživanje materijala METRIS". Po njegovim riječima, tehnološki inkubator sastojat će se od 11 modularnih ureda koji će se moći prilagođavati potrebama korisnika.

Za provedbu tog projekta Istarskoj razvojnoj agenciji dodijeljeno je 255.680 eura, od čega 217.334 eura nepovratno iz IPA programa.

(Hina) xdspo yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙