FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STA: produžen rok za predaju neobvezujućih ponuda za Mercator

LJUBLJANA, 18. veljače 2013.(Hina) - Rok za predaju neobvezujućih ponuda za kupnju više od polovice dionica Mercatora je produžen pa će se one primati "najmanje do kraja ovoga tjedna", objavila je u ponedjeljak Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na izvore u Pivovarni Laško (PL).

Ta je kompanija najveći pojedinačni vlasnik s više od 23 posto ukupnih dionica Mercatora. U novom pokušaju prodaje PL sudjeluje u konzorciju s bankama, a ukupno se prodaje 53,18 posto Mercatorovih dionica. Rok za predaju ponuda, prema najavama slovenskih medija, istjecao je u ponedjeljak, no ING banka iz Londona koja kao konzultant vodi postupak primat će ih najmanje do kraja ovog tjedna, navela je u ponedjeljak STA.

Vodeći slovenski mediji ocjenjuju da bi najveću cijenu za dionicu, kojom se na Ljubljanskoj burzi krajem tjedna trgovalo po 125 eura, mogao, kao i u ranijem pokušaju prodaje, ponuditi Agrokor kao potencijalni strateški investitor s obzirom na do sada pokazan interes, ali da će ponuđena cijena vjerojatno biti mnogo manja nego 2011. godine, kad je Agrokor nudio 221 eura za dionicu. Rok za prikupljanje ponuda i tada je bio produžen za nešto manje od dva tjedna, neslužbeno zato jer se je čekala ponuda Agrokora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙