FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Položena vremenska kapsula i otvoreni novi radovi na plaži Banju

ŠIBENIK , 5. veljače 2013. (Hina) - Polaganjem vremenske kapsule u temelje novog objekta na šibenskoj plaži Banju danas je počela druga faza uređenja te plaže te izgradnja šetnice Banj–Pekovac koja će povezati plažu sa starom gradskom jezgrom.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović položili su u temelje aluminijsku tubu s pismom budućim generacijama Šibenčana i kunskim kovanicama kao svjedokom vremena.

U pismu, umetnutom u kapsulu, gradonačelnik je napisao kako poruku ostavlja kao svjedočanstvo prošlosti, ali i kao zalog budućnosti.

Budućim naraštajima Šibenčana poručio je kako je plaža Banj koju je uredila gradska vlast mnogo više od turističkog okupljališta.

Ona je mjesto s kojeg se čovjek, gledajući otoke, most i grad, uvijek iznova zaljubljuje u Šibenik, napisao je u poruci gradonačelnik Županović.

Danas je Šibenik, stoji u pismu, grad koji svoju budućnost stvara s dubokim poštovanjem prema svojoj prošlosti.

Radove na plaži Banju te na šetnici do Pekovca izvodit će tvrtka "Ran".

Za izgradnju šetnice Banj-Pekovac, koja će povezati gradsku plažu sa starim dijelom grada, iz gradskog proračuna izdvojit će se 3,2 milijuna kuna, a druga faza uređenja plaže stajat će 6,2 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙