FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tunis: Pregovori o vladi odgođeni za ponedjeljak

TUNIS, 15. veljače 2013. (Hina/AFP) - Tuniski premijer Hamadi Jebali najavio je u petak navečer, nakon susreta s predsjednicima stranaka, nove pregovore u ponedjeljak o sastavu nove vlade, odgodivši tako na neodređeno vrijeme objavu sastava ministarskog vijeća koje treba zaustaviti krizu.

"Ostvaren je pomak i napredak o svim postavljenim pitanjima (...). Zato smo odlučili nastaviti pregovore u ponedjeljak", rekao je novinarima, poništivši tako svoju odluku da krajnji rok za objavu sastava vlade bude u subotu.

Jebali je u četvrtak kazao da će u subotu dati ostavku ne bude li konsenzusa o sastavu tehnokratske vlade kakvu on želi, nakon inicijative koju je pokrenuo nakon ubojstva oporbenjaka s ljevice i protivnika islamista Chokrija Belaida 6. veljače.

"Rokovi su važni, ali je još važniji interes Tunisa i pronalaženje rješenja za narod", rekao je Jebali opravdavajući se zbog tko zna koje već odgode preustroja vlade.

Premijerovu inicijativu je odbila njegova islamistička stranka Ennahda koja predlaže povratak vlade u kojoj su tehnokrati i političari. Glavne oporbene stranke, sindikati i poslodavci skloni su toj inicijativi.

Islamistička stranka u subotu organizira prosvjed u Tunisu kako bi stala u obranu svoje "legitimnosti" u upravljanju zemljom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙