FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodoopskrba i odvodnja dobila certifikat važan za isporuku i ispravnost vode

ZAGREB, 15. veljače 2013. (Hina) - Vodoopskrba i odvodnja (ViO), podružnica Zagrebačkog holdinga, dobila je danas certifikat za izgrađen Sustav upravljanja sigurnošću hrane prema normi ISO 22000:2005/HACCP, koji ima, kako je istaknuto na uručivanju certifikata, veliku važnost za ViO i potrošače zbog sigurnosti isporuke i konzumacije zdravstveno ispravne vode za piće.

Voditelju Vodoopskrbe i odvodnje Davoru Poljaku certifikat je uručio Miljenko Gospodarić, predstavnik Bureau Veritas, tvrtke koja je krajem protekle godine provela certifikaciju.

Poljak je istaknuo da je certifikat ISO 22000 drugi certifikat u nizu kojeg ViO dobiva u kratkom vremenskom razmaku od godine dana, kada je provedena recertifikacija Sustava upravljanja kvalitetom, prema normi ISO 9001:2008. Ovim certifikatom prihvatili smo sva HACCP načela kojima želimo postupati s vodom kao što se postupa s bilo kojom drugom vrstom hrane, istaknuo je.

"Certifikat je potvrda uspješnog rezultata našeg sustavnog rada na uspostavi i usklađenju procesa vezanih za isporuku zdravstveno ispravne vode i procesa restorana Vodoopskrbe i odvodnje sa zahtjevima te međunarodne norme", rekao je voditelj HACCP tima Želimir Delač.

Uspostavom ovog sustava podružnica ViO stavlja u funkciju novu, učinkovitu organizacijsku komponentu odnosno novi alat za razvoj i stalno poboljšavanje sustava upravljanja, a korisnici dobivaju sigurniji sustav crpljenja, skladištenja vode i njezinu distribuciju. Isto tako, za djelatnike ViO koji se hrane u restoranu osiguran je sustav pripreme, obrade i posluživanja hrane, istaknuo je.

Svi vodoopskrbni procesi kao što su crpljenje vode, skladištenje vode (vodospreme) i distribucija (vodoopskrbna mreža) uvođenjem tog sustava nalaze se pod još većom, sustavnom kontrolom koja je zajamčena ispunjenjem strogih zahtjeva norme ISO 22000, utemeljene na HACCP načelima (engl. Hazard Analysis Critical Control Points - Analiza rizika i kritične kontrolne točke).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙