FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dačić upozoren na moguću diverziju na zrakoplovu

BEOGRAD, 14. veljače 2013. (Hina) - Srbijanska siguirnosno-informativna agencija (BIA) upozorila je u petak predsjednika vlade Ivicu Dačića da je na zrakoplovu, kojim se vraća iz Irske, mogućna diverzija, izvjestila je Radio-televizija Srbije (RTS) pozivajući se na izjavu dužnosnika u ministarstvu unutarnjih poslova Srbije, dok beogradski elektronički mediji izviješćuju da je priopćenje MUP-a o tome imalo oznaku “hitno”.

Unatoč upozorenjima, Dačić je odlučio poletjeti iz Dublina, a slijetanje u beogradsku zračnu luku se očekuje iza 21 sat.

Kako je RTS-u izjavio državni tajnik u srbijanskome ministarstvu unuatrnjih poslova Vanja Vukić, BIA je procijenila da je moguća diverzija, dok neslužbeni izvori iz službi državne sigurnosti kažu kako je zrakoplov u zračnoj luci u Dublinu bio bez osiguranja, izvješćuje beogradski tisak.

"Ravnateljstvo policije izvijestilo je, na temelju informacije BIA, predsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Ivicu Dačića kako agencija ima saznanja da vođe pojedinih zločinačkih klanova nastoje da za interese svojih zločinačkih skupina, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup zrakopolovu vlade Republike Srbije, izazovu kvar na zrakoplovu u inozemstvu prilikom putovanja predsjednika, premijera ili prvog potpredsjednika vlade Republike Srbije”, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Po podacima BIA, taj bi se plan ostvario uz pomoć osoba koje imaju pristup vladinu zrakoplovu.

Kvar bi izazvao djelomično oštećenje i nakon polijetanja doveo do pada zrakoplova, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je riječ o namjernu kvaru, jer se zrakoplov u posljednje vrijeme u više navrata kvario, navodi se u priopćenju koje prenosi Tanjug.

Temeljem tih saznanja, ravnatelj policije Milorad Veljović i državni tajnik u MUP-u Vanja Vukić izvijestili su Dačića i rekli mu da ne ulazi u zrakopolov prije nego li bude obavljena izvanredna kontrola, ali se on ipak odlučio vratiti u Beograd.

Prema neslužbenim izvorima, po slijetanju u Beograd očekuje se Dačićeva izjava medijima.

Dačić je u četvrtak u Dublinu s dužnosnicima Irske, koja je predsjeda EU, razgovarao o mogućnostima da Srbija u lipnju, prije isteka irskog mandata, dobije datum za pregovore o pristupanju EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙