FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dagestan: bombaš samoubojica ubio četiri policajca

ZAGREB/MOSKVA, 14. veljače 2013. (Hina) - Bombaš samoubojica ubio je u četvrtak četiri policajca u ruskoj republici Dagestanu na Sjevernom Kavkazu, javljaju ruski mediji.

Policija je ranije izvijestila da su u eksploziji automobila bombe ubijena tri policajca i napadač, te da je jedan policajac nestao. Nestali policajac kasnije je pronađen mrtav. Bombaš je detonirao eksploziv kada je policija zaustavila njegov automobil na kontrolnoj točki izvan grada Hasavjurta u četvrtak rano ujutro po lokalnom vremenu. U napadu je ozlijeđeno šest policajaca koji su odmah prebačeni u bolnicu.

Eksplozija je napravila "krater promjera četiri metra i dubine od 1,5 metara", priopćio je ruski istražni odbor.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Dagestan kao i većina susjednih republika na sjevernom Kavkazu već su godinama poprišta oružanog sukoba između islamističkih pobunjenika i snaga sigurnosti, tako da su bombaški napadi i pucnjava postali gotovo svakodnevni.

Kremlj pokušava suzbiti islamističku pobunu čija je svrha uspostava islamske države u regiji Kavkaza, koja graniči sa Sočijem gdje će se održati Zimske olimpijske igre 2014.

Ruska policija ima naređenja da suzbije nasilje pobunjenika diljem Sjevernog Kavkaza prije Olimpijade u Sočiju, a Putin je nedavno poručio da se "na najoštriji način moraju prekinuti aktivnosti ekstremističkih organizacija" te da nijedna ekstremistička akcija ne smije ostati nekažnjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙