FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Trijezni tramvaj" danas vozi centrom Zagreba

ZAGREB, 14. veljače 2013. (Hina) - Užim centrom grada danas, tradicionalno na Valentinovo, vozi "Trijezni tramvaj – zvan čežnja, ljubav", a tom se akcijom nastoji građane želi upozoriti na štetnost konzumiranja alkohola i njegove negativne posljedice.

Tu javnozdravstvenu akciju, koja je okupila 50-ak sudionika - članova zagrebačkih klubova liječenih alkoholičara, učenica primaljske škole i prijatelja, Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji sa Zajednicom klubova liječenih alkoholičara Zagreba organizira već petnaestu godinu zaredom.

Na stajalištima će sudionici građanima dijeliti cvijeće, promotivne letke i Alkohološki glasnik, kao upozorenje na štetnost konzumiranja alkohola i na posljedice koje nanosi pojedincu, obitelji i društvenoj zajednici.

Podsjetivši da su tramvaj kojim se voze dobili od ZET-a, neuropsihijatar, alkoholog, te inicijator "Trijeznog tramvaja" Darko Breitenfeld kazao je kako on simbolizira da "ljubav može i treba biti trijezna jer pijana ljubav nije trajna."

Dodao je da potpora i sudjelovanje visokih dužnosnika u takvim akcijama znači davanje značajnosti nečemu što je za duševno zdravlje i društveni boljitak ljudi važno.

"Godinama smo pod tepih stavljali problem alkoholizma i na to nismo obraćali pažnju jer je medijski bilo privlačnije konzumiranje opojnih droga", rekao je pročelnik gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

Upozorio je da će taj problem postajati još veći jer se pokazalo da se kod svih zemalja koje su prolazile recesiju i tešku socijalno-ekonomsku situaciju, povećavao broj onih koji su konzumirali prekomjerne količine alkohola.

Izrazio je nadu da će ljudi, s obzirom da se sprema novi zakon o policiji, odnosno javnom redu i miru, prihvatiti Akcijski plan kojim će se zabraniti konzumiranje alkoholnih pića na javnim površinama.

"To ne znači da se na Bundeku i Jarunu kad se roštilja ne može popit koje pivo, ali treba zatražit dozvole", dodao je Šostar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙