FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji 11.959 nezaposlenih, u Krapinsko-zagorskoj 9.122

VARAŽDIN/KRAPINA, 12. veljače 2013. (Hina) - U Varaždinskoj županiji na kraju siječnja bilo je 11.959 nezaposlenih osoba, što je za 3,8 posto više u odnosu na prosinac te 12,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare pročelnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu Jasenka Hutinski.

Iako nezaposlenost iznosi gotovo 12 tisuća, što je približno brojci iz 2001. i 2002, godine kada je nezaposlenost u Varaždinskoj županiji bila vrlo visoka, mišljenja smo da će s dolaskom proljeća i sezonskog zapošljavanja broj nezaposlenih padati. Tome u prilog govori i veći broj prijavljenih slobodnih radnih mjesta, rekla je Hutinski.

Prema izvještaju za siječanj broj prijavljenih slobodnih radnih mjesta veći je za 87 posto u odnosu na prethodni mjesec, no, još je uvijek za 12 posto manji u odnosu na godinu dana ranije.

U siječnju je povećan i broj zaposlenih s evidencije u odnosu na prosinac za 21 posto, ali se bilježi manjak zaposlenih u odnosu na siječanj 2012. od 2,4 posto.

Područni ured Varaždin bilježi povećan priljev novoprijavljenih u evidenciji od 32,4 posto odnosno na Zavod su se u siječnju prijavile 1.242 osobe.

Među nezaposlenima u Varaždinskoj županiji veći je broj muškaraca, njih 53,7 posto kao i 37 posto njih sa završenom trogodišnjom srednjom školom. Gotovo 39 posto nezaposlenih starije je od 45 godina.

Prošlog je mjeseca u Krapinsko-zagorskoj županiji bilo 9.122 nezaposlenih, što je u odnosu na prosinac prošle godine povećanje od 1,8 posto te povećanje od 14,8 posto u odnosu na isto razdoblje od prije godinu dana, doznaje se iz Područnog ureda HZZ-a iz Krapine.

Najviše nezaposlenih je sa završenom trogodišnjom školom odnosno KV i VKV radnici, njih 38 posto. Što se tiče dobne strukture prednjače oni mlađi između do 24 godine sa gotovo 25 posto.

Iako je broj nezaposlenih u porastu u Zavodu za zapošljavanje u Krapini ističu veći broj zapošljavanja iz evidencije. Tako je u siječnju zaposleno ukupno 466 osoba, što je za 109,9 posto više u odnosu na prosinac 2012. te 82 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

I broj slobodnih radnih mjesta veći je i to za čak 82 posto u odnosu na siječanj prošle godine. Pozitivan trend bilježi se i u broju novoprijavljenih u evidenciju. Njih je za 12 posto manje nego prije godinu dana.

(Hina) xskal yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙