FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovensko novinarsko društvo o Janšinim izjavama na račun medija

LJUBLJANA, 9. veljače 2013.(Hina) - Tvrdnje slovenskog premijera Janeza Janše da prosvjede protiv njegove vlade potiču mediji koji su plaćeni kapitalom "tranzicijske ljevice" koja je ispraznila slovenske banke su uvredljive i nedostojne nositelja tako visoke javne funkcije, ocijenilo je u subotu slovensko novinarsko društvo (ZNS).

Janša je u petak u video-poruci koja je emitirana njegovim pristašama za vrijeme njihova okupljanja na Kongresnom trgu u Ljubljani među ostalim rekao da se prosvjedima protiv njegove vlade želi prikriti tko je kriv za "rupe" u bilancama slovenskih banaka, te da su nasilne demonstracije imale i potporu dijela medija "plaćenih kapitalom tranzicijske ljevice, većinom onim kapitalom koji sada nedostaje u državnim bankama".

Na premijerove tvrdnje reagiralo je u subotu slovensko novinarsko društvo priopćenjem u kojemu tvrdi da je Janša pokušao "verbalno poniziti" novinare koji su kritični prema njegovoj vladi, što je "nedostojno", te da se je na skupu njegovih pristaša moglo čuti više izjava protiv novinara "s onu stranu granice dobrog ukusa".

U državama s normalnom demokratskom tradicijom novinarstvo je jedan od mehanizama kontrole vlasti, a dužnost novinara da otkrivaju ono što vlast želi prikriti, navodi se u izjavi, te dodaje da slovenski novinari neće dopustiti da postanu žrtva politike koja demagogijom i traženjem "unutarnjih neprijatelja" želi preusmjeriti pažnju javnosti od stvarnih problema u društvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙