FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik ECTAA-e i UHPA-e B. Žgomba o Direktivi o paket aranžmanima

ZAGREB, 7. veljače 2013. (Hina) - Kako bi se osiguralo ravnopravno natjecanje svih poslovnih subjekata turističke industrije u zemljama EU-a važno je revidirati Direktivu o paket aranžmanima te učiniti sve da ista pravila vrijede za cijelu industriju, istaknuo je predsjednik Europskog udruženja nacionalnih udruga putničkih agencija (ECTAA) Boris Žgomba na nedavnom sastanku s potpredsjednicom Europske komisije Vivian Reding.

Taj je sastanak, kako se doznaje od Žgombe, koji je i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), održan u Bruxellessu, a uz Reding sudjelovala je i skupina vodećih ljudi u turističkoj industriji EU-a kako bi raspravili potrebu revizije Direktive o paket aranžmanima (Package Travel Directive).

Ta je Direktiva usvojena 1990-ih godina, pa su se sudionici sastanka iznoseći mišljenja i raspravljajući o promjenama koje su se u turizmu dogodile od tada do danas složili da je Direktivu potrebno revidirati.

Naglasak u razgovorima bio je na liberalizaciji avioprijevoza i tome kako novi načini poslovanja, putem interneta, dovode do potrebe prilagođavanja novom poslovnom okruženju.

U povodu tog sastanka Žgomba je izjavio i da slične promjene i prilagodbe očekuju i Hrvatsku i njezino turističko gospodarstvo ulaskom u EU, kao i da se očekuje da Europska komisija odluku o promjenama te Direktive donese do ovog ljeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙