FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ promovira nautički turizam na vodećem sajmu u Njemačkoj

ZAGREB, 18. siječnja 2013. (Hina) - Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Frankfurtu s ovogodišnjom je promidžbom nadolazeće turističke sezone započelo sudjelovanjem na poslovnim radionicama i sajmovima u Njemačkoj, a hrvatski nautički turizam predstavit će se na specijaliziranom nautičkom sajmu BOOT, koji se održava u Duesseldorfu od 19. do 27. siječnja.

Sajam BOOT vodeći je sajam nautike i nautičke opreme u Njemačkoj na kojem će se se ove godine okupiti 1.650 izlagača iz 63 zemalja svijeta s ciljem predstavljanja najnovijih trendova u nautici, plovilima, vodenim sportovima i zabavi na vodi.

Na štandu HTZ-a se osim opće nautičke ponude destinacija predstavljaju programi i ponude sedam suizlagača. HTZ će kroz video prezentacije i dijeljenje promidžbenog materijala, promovirati posebnosti hrvatskih nautičkih destinacija.

Kako su slijedom nedavnih izmjena poreznih i carinskih propisa, kojima je omogućeno povoljnije carinjenje plovila privremeno uvezenih u Hrvatsku, usuglašene procedure i postupci potrebni za carinjenje i upis plovila u hrvatske registre brodova, na štandu će se osim općeg nautičkog materijala dijeliti i informativni letak koji sadrži detaljne informacije o carinjenju i načinu registracije plovila u Hrvatskoj.

Tržište čartera u posljednjih nekoliko godina pokazalo se primamljivim tržištem za koji se predviđa optimistična 2013. godina, a među ponudama top destinacija nalazi se i Hrvatska kao najpoželjnije odredište na Mediteranu te drugo najpoželjnije nautičko odredište u Europi, napominju iz HTZ-a.

Prema informacijama uprave sajma BOOT, broj posjetitelja ove godine premašit će prošlogodišnji, kada je na sajmu bilo 247.000 posjetitelja.

Predstavništvo HTZ-a u Frankfurtu sudjelovalo je kao partner i na poslovnim radionicama u organizaciji turoperatora Thomas Cook/Neckermann.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙