FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZMO: dostava Obavijesti o isplaćenim mirovinskim primanjima u 2012. za poreznu prijavu

ZAGREB, 7. veljače 2013. (Hina) - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavijestit će korisnike mirovina o isplaćenim primanjima koja su dospijevala na isplatu u 2012., te o svotama obračunatoga dodatnog doprinosa za zdravstveno osiguranje iz mirovine i svotama plaćenog poreza na mirovine i prireza, preko Obavijesti o mirovinskim primanjima za siječanj ove godine, koju korisnici primaju u veljači, kako bi mogli podnijeti poreznu prijavu.

Obavijest korisnicima mirovina dostavlja Zavod ako mirovinu primaju preko Pošte, ili poslovne banke u kojoj su otvorili račun za isplatu mirovine, priopćio je danas Zavod.

Prijavu poreza na dohodak obvezno podnose, primjerice, korisnici mirovina koji su uz hrvatsku mirovinu primili i mirovinu iz inozemstva, zaposleni korisnici invalidske mirovine zbog profesionalne nesposobnosti za rad, korisnici mirovina koji su uz svoju mirovinu primili i mirovinu naslijeđenu nakon smrti drugog korisnika mirovine, i drugi.

Korisnici mirovina koji će podnositi poreznu prijavu za 2012. trebaju presliku Obavijesti priložiti poreznoj prijavi koju će do 28. veljače 2013. podnijeti nadležnoj ispostavi područnog ureda Porezne uprave prema mjestu prebivališta.

Samo korisnicima mirovine koji neće biti obaviješteni o isplaćenim mirovinskim primanjima preko Obavijesti i korisnicima koji zatraže izdavanje potvrde zbog drugih opravdanih razloga, te nasljednicima nakon smrti korisnika, područne službe, uredi i ispostave Zavoda će u veljači izdavati potvrde o isplaćenim mirovinskim primanjima u prošloj godini.

Zavod neće obavještavati korisnike niti izdavati potvrde o mirovinskim primanjima koja su u 2012. isplaćena za prethodne godine, jer se ti podaci ne iskazuju u poreznoj prijavi za 2012. Navedene podatke HZMO dostavlja Poreznoj upravi u skladu s poreznim propisima, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙