FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: sredstva za kreditiranje poduzetništva

RIJEKA, 4. veljače 2013. (Hina) - Primorsko-goranska županija nastavit će u 2013. s programom kreditiranja poduzetnika koji se bave proizvodnim djelatnostima i uslugama, s ukupno od 20 milijuna kuna, podaci su iz te županije.

Najmanji iznos kredita bit će 100.000 kuna, najveći dva milijuna kuna, a financirat će se izgradnja poslovnih prostora i nabavka opreme.

Kamatna stopa bit će 6 posto, ali 4 posto subvencionira županija pa će konačna kamatna stopa za poduzetnike biti 2 posto. Za subvencioniranje kamata županija će osigurati 4,5 milijuna kuna.

Rok otplate kredita je do 10 godina s maksimalnim počekom od dvije godine, a program kreditiranja ostvarivat će se u suradnji s Erste & Steiermarkische bankom, Privrednom bankom Zagreb i Reiffeisen bankom.

U županiji očekuju da će krediti potaknuti i omogućiti otvaranje 50 do 60 novih radnih mjesta.

Na osnovi tog županijskog programa banke su od travnja 2010. do rujna 2012. odobrile 21 kredit od ukupno 35 milijuna kuna, a kredite su koristili poduzetnici iz 12 gradova i općina.

Natječaj za kreditiranje poduzetnika u 2013. bit će raspisan nakon što županijska skupština prihvati predloženi program, što se očekuje 7. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙