FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II

DUBROVNIK, 1. veljače 2013. (Hina) - U klaustru Dominikanskog samostana u Dubrovniku večeras je otvorena izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II. i rješenja uređenja neposrednog okoliša ispred crkve sv. Križa u Gružu gdje bi spomenik trebao biti postavljen.

Riječ je o idejnim rješenjima prispjelim na natječaj koji je raspisan listopada prošle godine, a završen u prosincu i na kojem je ocjenjivački sud pod predsjedanjem Željke Čorak prvonagrađenim radom ocjenio rad autorice Marije Ujević Galetović i arhitekta Branka Silađina.

Otvarajući izložbu, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić najavio je kako će do kraja svibnja biti završena prva faza uređenja prostora da bi cjelokupno idejno rješenje bilo završeno početkom jeseni ove godine.

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić izrazio je zadovoljstvo što će spomenik biti upravo o desetoj obljetnici dolaska pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik te najavio kako će Dubrovačka biskupija tu obljetnicu prigodno obilježiti 6. lipnja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙