FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijska skupština: dubrovačka Opća bolnica prepušta se državi

DUBROVNIK, 30. siječnja 2013. (Hina) - Vijećnici dubrovačko-neretvanske Županijske skupštine na danas održanoj izvanrednoj sjednici jednoglasno su prihvatili predloženi zaključak kojim se upravljačka prava u dubrovačkoj Općoj bolnici prepuštaju Vladi RH radi sanacije 97 milijuna kuna duga.

Objašnjavajući vijećnicima Županijske skupštine tu odluku, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako novac za zdravstvo "ubire HZZO", ali on nije dovoljan te su sve bolnice u dugovima, pa tako i Opća bolnica Dubrovnik koju županija ne može sanirati kako je to tražila hrvatska vlada.

"Držimo da je to loše rješenje i smatramo ga novom centralizacijom jer će o bolnicama odluke donositi uski krug ljudi u ministarstvu, što nije u skladu s demokratskom praksom", ustvrdio je župan.

Dodao je da je županija uspjela pronaći rješenje za sanaciju pet domova zdravlja i dvaju zavoda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te za Specijaliziranu bolnicu Kalos u Veloj Luci, ali za dubrovačku Opću bolnicu nije pronašla rješenje.

"Naslijedili smo dug od 86 milijuna kuna koji ova, pa ni bilo koja druga županija ne može sanirati", rekao je Dobroslavić.

Predsjednik Upravnog vijeća dubrovačke Opće bolnice Želimir Bosić izvijestio je vijećnike o stanju u bolnici te o onome što je učinjeno u protekle četiri godine, pri čemu je istaknuo kako su, među ostalim, osnovani odjeli interventne kardiologije i neurokirurgije, a u tijeku je realizacija projekta palijativne skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙