FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson zaključio tromjesečje s gubitkom; prihodi porasli

STOCKHOLM, 31. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson izvijestio je u četvrtak da je četvrto tromjesečje prošle godine zaključio s gubitkom zbog velikog jednokratnog troška ali su mu prihodi porasli zahvaljujući ulaganju u širokopojasne mreže.

Ericsson je tako u posljednja tri mjeseca prošle godine zabilježio neto gubitak od 6,3 milijarde švedskih kruna (990 milijuna dolara). U istom tromjesečju prethodne godine zabilježio je neto dobit od 1,5 milijardi kruna.

Analitičari su očekivali još veći gubitak s obzirom na najavu švedske kompanije u prosincu da očekuje jednokratni rashod od osam milijardi kruna povezan s gubitaškim udruženim projektom ST-Ericsson koje je formirao sa švicarskim STMicroelectronicsom. Objava se nadovezala na priopćenje švicarske kompanije da želi izaći iz zajedničkog ulaganja.

Ericsson je također priopćio da su mu prihodi u četvrtom tromjesečju porasli pet posto, na 66,9 milijardi kruna, potaknuti investicijama u mobilne širokopojasne mreže u Sjevernoj Americi i Japanu.

"U 2012. Sjeverna Amerika bila je naše najjače tržište zahvaljujući nastavljenom ulaganju u mobilnu širokopojasnu mrežu i potražnji za uslugama", kazao je izvršni direktor Hans Vestberg. "Tijekom godine postupno su jačale i regije kao što su jugoistočna Azija, Oceanija i supsaharska Afrika.

Ericsson se prošle godine povukao iz zajedničkog ulaganja sa Sonyem u segmentu mobilnih telefona zbog žestoke konkurencije kompanija poput Applea, Samsunga i Nokije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙