FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens Hrvatska: dobit prije oporezivanja 48,5 milijuna kuna

ZAGREB, 28. siječnja 2013. (Hina) - Tvrtka Siemens Hrvatska u poslovnoj 2012. godini ostvarila je dobit prije oporezivanja u iznosu od 48,5 milijuna kuna, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na godinu ranije, kada je ostvarena dobit od 7,4 milijuna kuna, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Pritom napominju kako je znatno manja dobit 2011. primarno posljedica smanjenja vrijednosti potraživanja uslijed nelikvidnosti kupca.

Tvrtka je u 2012. zabilježila nove narudžbe u vrijednosti od 1,055 milijardi kuna, što predstavlja blago povećanje u odnosu na prethodnu poslovnu godinu.

Ostvareno je ukupno 769,2 milijuna kuna prihoda, što je manje u odnosu na 975 milijuna kuna ostvarenih u 2011.

Veći prihodi u 2011. najvećim dijelom su rezultat ubrzane realizacije projekata ugovorenih u istoj poslovnoj godini u sektoru energije i veće aktivnosti na inozemnim IT tržištima, napominju u tvrtki.

U poslovnu 2012., koja je počela 1. listopada 2011., Siemens je ušao s dodatno razrađenim ustrojem - tog dana s radom je prema planu počeo novoosnovani sektor Infrastruktura i gradovi.

U povodom objave rezultata poslovanja predsjednik Uprave Mladen Fogec je kazao kako je u poslovnoj 2012. Siemens Hrvatska uspio ostvariti postavljene poslovne ciljeve, što s obzirom na izrazito složene tržišne prilike u kojima posluju, smatraju velikim uspjehom.

Od značajnijih poslova u prošloj poslovnoj godini u tvrtki navode ugovor o isporuci 16 vjetroturbina za projekte VE Zadar 2 i VE Zadar 3 s tvrtkom EKO d.o.o., radove rekonstrukcije i prenamjene spremničkog prostora autopunilišta Terminala za naftne derivate Žitnjak u Zagrebu tvrtke Jadranski naftovod, modernizaciju elektroničkog signalno-sigurnosnog sustava za Glavni kolodvor u Zagrebu u konzorciju s tvrtkom Elektrokem, ugovore s Ministarstvom zdravlja i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙