FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocija hrvatskog turizma u Ljubljani, Bratislavi i Dubrovniku

ZAGREB, 23. siječnja 2013. (Hina) - Hrvatski turizam predstavit će se ovog tjedna na međunarodnim turističkim sajmovima u Ljubljani i Bratislavi, dok će se u Dubrovniku održati kongres vodeće mreže nezavisnih putničkih agencija u Francuskoj AS Voyages (Selectour Afat), najavili su danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) iz kojeg napominju važnost tih događanja za promociju Hrvatske i njene turističke ponude.

Turistički sajam "Turizam i slobodno vrijeme" (Turizem in prosti čas) u Ljubljani će se održati od 24. do 27. siječnja, a riječ je o važnom ne samo slovenskom nego i jednim od najjačih sajmova regije Alpe-Adria.

Ukupno se na sajmu predstavlja blizu 340 izlagača iz 15 zemalja, a iz Hrvatske osim HTZ-a kao nositelja nastupa na hrvatskom štandu svoje će programe i usluge predstaviti i suizlagači hotel Esplanade Zagreb, Kamp Straško otok Pag, Valalta Naturist Rovinj, Novasol te Turistička zajednica grada Zagreba.

Prošle godine taj je sajam posjetilo više od 16 tisuća posjetitelja, a zbog velikog interesa izlagača organizatori očekuju da će se ove godine taj broj i premašiti.

Uz nastup na sajmu predstavništvo HTZ-a u u Ljubljani u petak, 25. siječnja, organizira i poslovnu radionicu slovenskih i hrvatskih turističkih tvrtki, a u uvodnom dijelu svima će se predstaviti Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije.

Najveći turistički sajam u Slovačkoj "ITF Slovakiatour" u Bratislavi se održava u isto vrijeme kada i sajam u Ljubljani, a i na njemu nositelj hrvatskog predstavljanja je HTZ.

Taj je sajam posebno zanimljiv jer ima nekoliko podsegmenata (Lov i odmor, Welness i fitness, gastronomija i druge).

I slovensko i slovačko tržište važna su tradicionalna tržišta za hrvatski turizam s kojih je prošle godine ostvaren porast dolazaka i noćenja, a na oba tržišta Hrvatska je najpopularnija odmorišna destinacija.

Važnim za promociju Hrvatske i njenog turizma iz Glavnog ureda HTZ-a označavaju i kongres francuskih putničkih agenata koji će se održati u Dubrovniku također od 24. do 27. siječnja te okupiti blizu 200 agenata.

Za francuske agente tijekom boravka u Dubrovniku organizirano je i razgledanje i upoznavanje s ponudom Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙