FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 23. do 25. siječnja

ZAGREB, 22. siječnja 2013. (Hina) - Biometerološke prilike sutra će u Hrvatskoj biti nešto povoljnije nego prethodnih dana, pa će i tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika biti slabije izražene, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 23. do 25. siječnja.

Tijekom četvrtka, 24. siječnja, doći će do postupnog pogoršanja biometeoroloških prilika što meteoropatima i kroničnim bolesnicima može uzrokovati glavobolju, umor, razdražljivost i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Zbog zahlađenja i jakog vjetra u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu DHMZ upozorava na pojačani osjet hladnoće i adekvatnu zaštitu.

U petak, 25. siječnja, biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno nepovoljne pa se meteoropati mogu žaliti na glavobolju, umor i manjak koncentracije. Tegobe uzrokovane vremenom osjećat će i kronični bolesnici. Zbog hladnoće, a na Jadranu bure, DHMZ upozorava na potrebu adekvatne zaštite, osobito astmatičara i srčanih bolesnika.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙