FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka vlada ne uspijeva pronaći kupce za udio u Hellenic Postbanku

ATENA, 11. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Pokušaj prodaje državnog udjela u Hellenic Postbanku propao je u petak zbog nedostatka interesa, rekao je izvor iz bankovnih krugova, dodajući da će banka vjerojatno morati biti podijeljena.

"Ako ne bude iznenađenja 'minutu prije 12', banka će morati biti podijeljena" kako bi se privukli kupci, izjavio je izvor koji je želio ostati anoniman.

Očekuje se da će grčka središnja banka tijekom dana

objaviti službeno priopćenje o postupku prikupljanja ponuda.

Prošlog su tjedna tri vodeće grčke banke, National Bank, Alpha Bank i Eurobank, te nešto manja Attica Bank, izrazile različite stupnjeve zanimanja za kupnju državne poštanske banke.

Hellenic Postbank mala je ali dobro kapitalizirana banka koju je prošle godine teško pogodilo restrukturiranje grčkog javnog duga. Trgovina njezinim dionicama obustavljena je u kolovozu nakon što je dioničare uplašila izjava tadašnjeg grčkog ministra financija da je banka postala "neodrživa".

Država ima 34-postotni udio u Hellenic Banku a dodatnih 10 posto kontrolira kontrolira kroz većinsko vlasništvo u državnoj pošti koja je također ponuđena na prodaju.

Model podjele upotrijebljen je krajem srpnja prošle godine u slučaju posrnulog državnog zajmodavca ATEBank, čiji je zdravi dio pripojila četvrta po veličini grčka banka Piraeus Bank.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙