FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIK o nezaposlenosti u Istri

PULA, 11. siječnja 2013. (Hina) - Sindikat Istre i Kvarnera (SIK) upozorio je danas na visok porast nezaposlenosti u Isti u kojoj je kraju prošle godine evidentirano 10.742 nezaposlenih, što je za 1.748 osoba više nego u istom razdoblju godine prije.

Predsjednik SIK-a Bruno Bulić na konferenciji za novinare u Puli podsjetio je kako je ovaj sindikat u protekle dvije godine upozoravao na činjenicu kako će dosadašnji način razvoja gospodarstva u Istri dovesti do sve većeg broja nezaposlenih i da će iz godine u godinu kvaliteta ugovora o radu biti sve slabija, što se i dogodilo.

Ono što Vladi zamjeramo je to što previše energije troši na poduzeća koja su izgubila svoj razvoj, proizvod i tržište, rekao je Bulić ukazujući posebno na turističke tvrtke koje iz godine u godinu stvaraju sve veće profite, a istodobno je sve manji broj radnika s ugovorom o radu na neodređeno vrijeme.

Smatra kako se razvoj ne može temeljiti samo na profitu nego i na zaposlenosti. Ukoliko se tako nastavi ova djelatnost će dobiti sindrom Španjolske s visokom stopom nezaposlenosti mladih. Upravo iz tog razloga Bulić je upitao ministra turizma Veljka Ostojića šta čini po pitanju zaustavljanja tog trenda.

"Treba zabraniti bilo kakvu gradnju i bilo kakav zahvat u prostor bez elaborata o zapošljavanju i zaposlenosti te da to bude valjani razlog za raskid bilo kakvog ugovora", poručio je Bulić dodavši i da ukoliko država misli stati na kraj rastućoj nezaposlenosti mora zaustaviti i uvoz radne snage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙