FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 36,5 tisuća nezaposlenih

OSIJEK, 13. prosinca 2012. (Hina) - Krajem studenog u Osječko-baranjskoj županiji evidentirano je 36.560 nezaposlenih osoba, što je 3,3 posto više nego u listopadu, a 14 posto više nego u studenom prošle godine, podaci su osječkog Područnog ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Tijekom studenog povećanje nezaposlenosti u odnosu na mjesec prije zabilježeno je u svim ispostavama HZZ-a u toj županiji. Na godišnjoj razini, u usporedbi sa studenim prošle godine, rast nezaposlenosti također je zabilježen u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji, a najizraženije u Donjem Miholjcu, za 18,3 posto, Osijeku, za 16,4 posto i Valpovu, za 16,1 posto.

U studenom se u evidenciju nezaposlenih prijavilo se 3.175 novih osoba, što je 22,5 manje nego prošli mjesec, a 17,2 posto više nego u studenom prošle godine.

Iz evidentirane nezaposlenosti otišlo je 2.011 osoba, što je 2,9 manje manje nego u listopadu, a 1,5 posto više nego u studenom prošle godine.

Tijekom studenog poslodavci su osječkom uredu HZZ-a prijavili 708 slobodnih radnih mjesta, što je 35,1 posto manje nego prošlog mjeseca, a 12,9 posto više nego u studenom prošle godine. Najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz obrazovanja, javne uprave i obrane, obveznog socijalnog osiguranja te prerađivačke industrije.

Povećanje nezaposlenih u odnosu na listopad dominira kod osoba s prvim stupnjem fakulteta, stručnim studijem, višom školom, koje je veće za 4 posto te sa završenom srednjom školom i gimnazijom, za 4,1 posto.

U odnosu na studeni prošle godine, zabilježen je rast nezaposlenosti u svim obrazovnim skupinama, a najviše kod osoba s prvim stupnjem fakulteta, stručnim studijem, višom školom, za 38,8 posto te s fakultetom, za 30,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙