FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju daljnji rast cijena

NEW YORK, 10. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas rast cijena dionica na Wall Streetu, drugi dan zaredom, zahvaljujući jačanju kineskog gospodarstva.

Dow Jones, Nasdaq i S&P 500 terminski indeks bili su u 13,00 sati u plusu oko 0,2 posto.

Nakon što su jučer cijene dionica na Wall Streetu porasle zahvaljujući dobrom početku sezone objave poslovnih rezultata američkih kompanija, jutros je ulagače ohrabrio iznenađujuće snažan rast kineskog izvoza i uvoza u prosincu, što pokazuje da se oporavljaju i inozemna i domaća potražnja.

Danas se ne očekuju poslovna izvješća značajnijih američkih kompanija, pa će u fokusu ulagača biti makroekonomski podaci, među kojima, broj zahtjeva za pomoć nezaposlenima u SAD-u prošloga tjedna.

Uz to, danas zasjedaju čelnici Europske središnje banke. Analitičari ne očekuju promjene po pitanju monetarne politike, no pažljivo će se pratiti konferencija za novinare predsjednika ECB-a Marija Draghija jer bi mogao najaviti što se smjera s ključnim kamatnim stopama.

Na većini europskih burzi cijene su dionica danas blago porasle. Londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u 13,00 sati na dobitku oko 0,2 posto, dok je pariški CAC za toliko oslabio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙