FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovački predsjednik prijavio blogera

BRATISLAVA, 8. siječnja 2013. (Hina/TASR) - Slovački predsjednik Ivan Gašparovič kazneno je zbog klevete prijavio jednog blogera kako bi zašititio svoj ugled, rekao je u utorak glasnogovornik predsjednika Marek Trubac.

Autor bloga podsjeća na iznenadnu smrt šumara Michala Bobaka, koji je često Gašparoviča pratio u lovu. Po njemu je Bobak umro 2009. godine, dan nakon što je Gašparovič išao u lov, nakon što je pogođen zalutalim metkom. Za Bobakovu smrt odgovornost je preuzeo njegov prijatelj Stefan Drozd.

"Kada je riječ o Gašparoviču, Stefan Drozd mu na mnogo čemu može biti zahvalan jer ga je Gašaparovič podržao kao ravnatelja vojnih šuma. U rujnu 2011. Drozd je osuđen na uvjetnu kaznu s rokom kušnje od 18 mjeseci uz doživotnu zabranu uporabe vatrenog oružja", napisao je u tekstu Juraj Polaček sugerirajući da Drozd možda prikriva Gašraovičevu kobnu grešku.

"Bez imalo sumnje Gašparovič je septička jama, političar s dna, koji nije samo pokvario sve što je mogao već je bio i dio režima koji je počinio ubojstva (Robert Remias 1996.) i otmice (Michal Kovač mlađi 1995.)..." , napisao je Drozd i ustvrdio da je slovački predsjednik zlikovac iz loših crtanih filmova koji kada počini zlodjelo stavlja masku bezopasnog djedice.

Trubac je istaknuo da su iznesene tvrdnje kleveta i da je predsjednik Gašparovič bio na odmoru u Hrvatskoj u vrijeme incidenta a za tragediju je saznao tek po povratku.

U svojoj je reakciji Polaček ustvrdio da je samo prikupio poznate činjenice i da nije imao namjeru optužiti Gašaparoviča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙