FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imenovan novi direktor agencije Irna, bivši u zatvoru

TEHERAN, 7. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Iranska vlada je u ponedjeljak imenovala novog direktora službene agencije Irna koji će zamijeniti Ali Akbar Javanfekra, bivšeg savjetnika predsjednika Mahmouda Ahmadinejada koji izdržava zatvorsku kaznu nakon što je uvrijedio vrhovnog iranskog vođu, izvijestili su mediji.

"Majid Omidi Shahraki je imenovan na čelo službene novinske agencije Irna", objavila je sama agencija pozivajući se na priopćenje ministra kulture Mohammada Hosseinija.

Omidi Shahraki je ranije bio savjetnik za političke i sigurnosne poslove u Ahmadinejadovom uredu, navodi agencija Isna.

Njegov prethodnik od rujna izdržava šestomjesečnu zatvorsku kaznu jer je objavio informacije "u suprotnosti s islamskim zakonom i moralom i uvrede vođe islamske republike, ajatolaha Alija Hamneia".

Ultrakonzervativci su prošle godine pokrenuli oštru kampanju protiv predsjednika Ahmadinejada i njegovih bliskih suradnika optuživši ih za "skretanje s linije" i dovođenje u pitanje temelja Islamske republike.

Novinska agencija Islamske republike ima svoje urede u cijeloj zemlji i dopisnike na pet kontinenata. Omidi Shahraki je peti direktor od kada je 2005. predsjednik Ahmadinejad stupio na vlast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙