FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska kaže da UN mora spriječiti Assada da blokira pomoć

ANKARA, 6. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu u nedjelju je rekao da Ujedinjeni narodi moraju zauzeti jasan stav spram Sirije i poslati poruku sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu da ne sprječava dostavu humanitarne pomoći.

"Ako je sad jasno da Assad neće učiniti ništa novo, onda Vijeće sigurnosti UN-a mora odlučiti o stajalištu spram situacije u Siriji", rekao je Davutoglu nakon Assadova govora u Damasku.

"Prva se odluka mora donijeti glede podjele pomoći Sirijcima. Ljudi ne mogu naći hranu, drvo za ogrjev u Hami, u Homsu. Mora se poslati jasna poruka koja će Assadu reći da ne smije stajati na putu distribuciji pomoći", rekao je Davutoglu.

Assad je u nedjelju u govoru predstavio "novu inicijativu" za okončanje rata u Siriji ali su to njegovi protivnici odbacili kao pokušaj da ostane na vlasti.

Pozvao je na nacionalnu mobilizaciju u "ratu koji brani zemlju" proglašavajući pobunjenike za teroriste i strane agente s kojima je nemoguće pregovarati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙