FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska će poslati dva sustava Patriot na tursko-sirijsku granicu

DEN HAAG, 7. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Nizozemska je u petak odlučila da će uskoro poslati u Tursku na granicu sa Sirijom dva proturaketna sustava Patriot i 360 vojnika, izvijestila je nizozemska agencija ANP, pozivajući se na nizozemskog ministra vanjskih poslova Frans Timmermansa.

Precizno mjesto raspoređivanja raketnih sustava treba biti određeno u dogovoru s Ankarom, ali i sa Sjedinjenim Državama i Njemačkom, dvije druge članice NATO-a koje raspolažu tim sustavima, izvijestio je taj izvor.

Turska je 21. studenoga tražila raspoređivanje protuzračne raketne obrane Patriot, koje u letu mogu uništiti rakete iz Sirije.

NATO je u utorak odobrio taj zahtjev i kazao da su Washington, Berlin i Den Haag suglasni. Tri zemlje NATO-a koje posjeduju Patriot će odlučiti o broju raketa, datumu i trajanju raspoređivanja.

Po podacima Sirijskog opservatorija za ljudska prava više od 41.000 ljudi, uglavnom civila, poginulo je od početka pobune protiv režima predsjednika Bašara al-Asada prije više od 20 mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙