FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradsko vijeće Splita o proračunu, zaduženju i KK Split

SPLIT, 27. prosinca 2012. (Hina) - Vijećničkim pitanjima jutros je započela sjednica Gradskog vijeća Splita na kojoj će se među ostalim raspravljati o prijedlogu proračuna za 2013, novom zaduženju grada, a među 50 točaka dnevnog reda je i pitanje Košarkaškog kluba "Split".

Gradski vijećnici će odlučivati i o poklon bonovima od 200 kuna za umirovljenike s mirovinama do 2000 kuna.

Sjednici nazoči i gradonačelnik Željko Kerum, a od 25 vijećnika došli su gotovo svi osim Gojka Čepe (SDP), Joška Dvornika (HNS), Tomislava Prljevića (HDZ) i Gorana Kovačevića (HNS) koji se opravdao.

Tomislava Goju (HDZ) je zanimao broj novozaposlenih u gradskoj upravi nakon dolaska HGS- a na vlast, dok je Marin Jurjević (SDP) pitao koliki je prikazani, a koliki stvarni proračun kojega trebaju danas donijeti. "Papiri su tu, ali ja mislim da postoji opasnost da prihvatimo nepostojeći proračun", dodao je Jurjević.

Obojici je rečeno kako će odgovor dobiti pisanim putem.

O nekontroliranom zapošljavanju u gradskim tvrtkama govorio je i Ivo Baldasar (SDP) koji je donio dokumentaciju sindikata Prometa d.d., te predložio da sljedeća sjednica Gradskog vijeća bude tematska i da se na njoj raspravlja o toj gradskoj tvrtki. "Zanima me i koliko je u ovoj godini novozaposlenih, te koliki je ukupni bruto iznos plaća zaposlenih", dodao je Baldasar.

Gradsku vijećnicu Sanju Bilač (HDZ) je zanimalo sve oko organizacije dočeka Nove Godine i Božićnog sajma, te je pismeno zatražila sve troškovnike za oba događaja, te cjelokupni program.

"Za doček Nove Godine grad je izdvojio 550.000 kuna, a za Božićni sajam 140.000 kuna. Prema informacijama koje imam organizator Božićnog sajma je svaku kućicu na rivi iznajmio za 16.000 kuna, a ima ih gotovo trideset. Uz to je od svakoga tražio dodatnih 7000 kuna za doček Nove Godine. Kada se zbroji da je taj organizator dobio od grada 140.000 kuna, te da će zaraditi i na iznajmljivanju kućica njegova će zarada na kraju biti oko 800.000 kuna. Zar nije bilo bolje da je taj novac zaradio grad?", upitala je vijećnica Bilač dodajući da se rasipa gradski novac.

Na to joj je odgovorio gradonačelnik Kerum: "Vi ste sto posto u pravu. Stvarno se treba napraviti kontrola. Nije u redu da netko ima monopol na takve događaje".

Aida Batarelo (SDP) pitala je kada će Split dobiti azil za pse. Dogradonačelnik Jure Šundov odgovorio je kako "su htjeli dati koncesiju nekoj od splitskih firmi, ali u Splitu nema ni jedan koncesionar koji je zadovoljio sve zakonom propisane uvjete".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙