FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Sjevernoamerička liga hokeja na ledu NHL otkazala je u ponedjeljak još utakmica regularne sezone 2012./2013., tako da ih je sada otkazano ukupno 526, zbog lock-outa koji traje već tri mjeseca jer se igrači i poslodavci ne mogu odgovoriti oko kolektivnog ugovora.

Tako su otkazane utakmice koje su se trebale igrati u razdoblju od 15. do 30. prosinca, kao i All Star utakmica i 'zimski klasik', koji se igra u inozemstvu.

Prošli tjedan tri sastanka između sindikata igrača i predstavnika vlasnika klubova nisu dali nikakav rezultat. Za sada nije predviđen nikakav novi sastanak.

Podjela 3,3 milijarde dolara prihoda najveći je kamen spoticanja u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru otkako je istekao stari 15. rujna.

Prošli tjedan organizirano je posredovanje uz pomoć jedne savezne američke agencije, ali ni to nije dalo rezultata.

Sličan pokušaj pomirenja propao je i za vrijeme zadnjeg lock-outa u NHL-u kada je otkazana cijela sezona 2004./2005.

KUALA LUMPUR

Predsjednik UEFA-e Michel Platini još je jednom ponovio svoje protivljenje uvođenju tehnologije na gol liniji istovremeno dok se ona koristi na svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu.

"Više bih volio dati 50 milijuna eura za razvoj nogometa, nego za tehnologiju koja je korisna za jedan ili dva gola godišnje", izjavio je Platini.

"Ako postoji sudac iza gola, ako je on metar od gol linije i ako ima dobre naočale, može vidjeti je li lopta prešla liniju ili ne", ocijenio je bivši kapetan francuske reprezentacije koji se oduvijek protivi uvođenju ove tehnologije.

Platini je više za pet sudaca na terenu s jednim glavnim sucem, dva pomoćna i dva dodatna suca, što je sustav koji se koristi u UEFA-inim natjecanjima.

Dva sustava tehnologije na gol liniji trenutačno se koriste na svjetskom klupskom prvenstvu - GoalRef, koji se služi magnetskim poljem i posebnom loptom na stadionu u Yokohami i Hawk-Eye, koji se temelji na korištenju kamera kao u tenisu.

Ta bi tehnologija trebala biti korištena i na Konfederacijskom kupu 2013. i na SP-u 2014. u Brazilu.

MIAMI

LeBron James i Dwyane Wade su pomogli Miami Heatu da sinoć dođe do pobjede od 101-92 nad Atlanta Hawksima zabivši 53 koša zajedno. 27 i 26 koševa.

James je uz 27 pogodaka sakupio i sedam skokova te šest asistencija, dok je Wade zabio 26 koša, od toga 11 iz 13 pokušaja iz igre, a Atlanti (14-5) je prekinut niz od tri pobjede dok je Heatu (14-5) pobjeda omogućila ostanak na prvom mjestu u diviziji.

Nakon tijesnog prvog poluvremena, Miami je gubio 65-63 u trećoj četvrtini prije nego se počeo odvajati. Heat je taj dio utakmice završio serijom 14-2 zahvaljujući kojoj je stvorio prednost od deset koševa. Wade se probudio u toj seriji u kojoj je zabio osam koševa.

Nakon dva razočaravajuća poraza prošli tjedan, branitelji naslova prvaka NBA su sada ostvarili dvije pobjede zaredom.

Josh Smith je zabio 22 koša za Hawkse, a Al Horford je utakmicu završio sa 20 koševa i 11 skokova. Atlanta je imala šut iz igre 58 posto i nije uspjela pronaći načina da zaustavi Heat.

"Napravili smo dosta pogrešaka u obrani. Oni su dobro šutirali a mi smo imali slomove u obrani. I kombinacija te dvije stvari rezultirala je time da je Miami imao tako dobar postotak šuta iz igre", rekao je trener Atlante Larry Drew.

Tony Parker je sinoć došao do svog prvog triple-doubla u karijeri što je pomoglo San Antonio Spursima da pobijede Houston Rocketse 134-126 nakon produžetka.

Parkerov je učinak sinoć iznosio 27 koša, 12 asistencija i 12 skokova. Gary Neal je dodao 29 koševa, a Manu Ginobili 22 koša uz šest asistencija. Ovo sinoć je bila peta pobjeda San Antonia (18-4) zaredom i deseta u zadnjih 11 utakmica u gostima.

Jeremy Lin je predvodio Houston (9-11) sa 38 pogodaka i sedam asistencija. Omer Asik je upisao peti double-double u zadnjih osam utakmica završivši sa 21 pogotkom i deset skokova.

Rocketsi su izgubili treću utakmicu zaredom.

Lin i Toney Douglas su kombinirali Rocketsovih devet koševa u zadnjoj četvrtini i povećali vodstvo Houstona na 105-96 9:59 minuta prije kraj. Spursi su odgovorili ograničivši Rocketse na samo pet koševa iz igre u sljedećih pet minuta i napravivši seriju od 14-2 za vodstvo od 110-107. Izmjena vodstva nastavila se i u produžetku dok na kraju San Antonio nije nadigrao neiskusne Rocketse serijom od 10-4 zahvaljujući kojoj su došli u vodstvo od 130-124.

BEOGRAD

U zadnjem dvoboju 1. kola E četvrtfinalne skupine EP-a u Beogradu su rukometašice Srbije i Švedske igrale neodlučeno 23:23 (13:14).

Srpkinje su prokockale pet zgoditaka prednosti u zadnjih pet minuta. Ranije je Danska pobijedila Češku s 33:30 (13:12), dok je Norveška deklasirala Francusku sa 30:19 (14:10).

Na ljestvici vode Norvežanke s maksimalnih šest bodova, Dankinje imaju četiri, a Srpkinje i Šveđanke po tri boda. Prve dvije ekipe idu u polufinale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙