FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen magazin "Living Green"

ZAGREB, 20. prosinca 2012. (Hina) - Savez za energetiku Zagreba i Energo Media Servis večeras su svečano predstavili magazin "Living Green" te Living Green Loyalty Card program, a predstavljanju je nazočio i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Predsjednik Saveza za energetiku Zagreba i glavni urednik prvi hrvatski green lifestyle magazina Tomislav Marjanović istaknuo je kako su "Living Green" te Living Green Loyalty Card program pokrenuti radi dodatnog osnaženja medijskog prostora i afirmacije zelenog gospodarstva, posebno korištenja energetski i okolišno prihvatljivih usluga, proizvoda i tehnologija dostupnih na hrvatskom tržištu. Magazin je besplatan i dostupan u tiskanom i online izdanju, a izlazit će četiri puta godišnje, rekao je.

Living Green Loyalty kartica također je besplatna za sve potrošače na razini cijele Hrvatske i omogućavat će im da na nizu prodajnih mjesta ostvare pogodnosti prilikom nabave energetski i okolišno prihvatljivih usluga, proizvoda i tehnologija. Marjanović je prvu karticu uručio ministru Zmajloviću.

Ministar Zmajlović istaknuo je kako se "o zelenom gospodarstvu puno priča u Hrvatskoj već godinama, no nismo daleko dogurali" te izrazio nadu kako će javni, a posebice privatni sektor u bliskoj budućnosti sve više prepoznati značaj zelenog gospodarskog razvoja. Važnim je istaknuo da sve mjere i aktivnosti koje kao država provodimo u smislu održivog razvoja budu koordinirane među ministarstvima kako bi novac koji se troši u poticanje zelenog razvoja bio efikasan. "Mi u Ministarstvu ne sanjamo bijeli, već zeleni Božić", poručio je Zmajlović i izrazio nadu da će 2013. godina biti zelenija od ove. Čestitao je Savezu te rekao da njihovo izvješće o radu govori da je "eko oskar" koji im je Ministarstvo nedavno dodijelilo završio u pravim rukama.

Marjanović je za sljedeću godinu najavio prvi hrvatski green lifestyle sajam Greenvest: Home edition, koji će se održati u listopadu 2013. u Arena centru u Zagrebu.

Istaknuo je kako Savez za energetiku Zagreba okuplja više od 100 partnerskih i članskih institucija, tvrtki, obrta i udruga, a posebno je zanimljivo, rekao je, kako je članstvo 25 pravnih osoba u Savezu izravno povezano s investicijskim i razvojnim projektima zelenog gospodarstva. Politika Saveza već dvije godine snažno podržava razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙