FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio nizozemsko parlamentarno izaslanstvo

ZAGREB, 14. prosinca 2012. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo Odbora za europske poslove Zastupničkog doma nizozemskog parlamenta i zahvalio mu na dosadašnjoj potpori Nizozemske tijekom pregovora za pristup Hrvatske Europskoj uniji, kao i na tehničkoj i financijskoj pomoći koju je ta zemlja pružala kroz bilateralne programe, priopćeno je u petak iz ureda predsjednika.

Josipović je naglasio da je Hrvatska predana ispunjavanju preostalih obaveza iz posljednjeg Sveobuhvatnog izvješća kako bi 1. srpnja sljedeće godine postala punopravna članica EU-a. Posebno je istaknuo kako Hrvatska nastavlja borbu protiv korupcije, provodi reforme u pravosuđu te uklanja administrativne prepreke kako bi potaknula investicije.

Hrvatski predsjednik naglasio je odlučnost Hrvatske da procesuira sve počinitelje ratnih zločina te je zato Državno odvjetništvo već zatražilo dokumente Haškog tribunala. Josipović je naglasio kako će se Hrvatska i dalje zalagati za nastavak politike proširenja EU-a na sve države jugoistočne Europe.

Izaslanstvo nizozemskog parlamenta obavijestilo je Josipovića da je zbog izbora u Nizozemskoj rasprava o hrvatskom pristupnom ugovoru bila odgođena i započet će u veljači 2013. Predviđeno je da u rano proljeće bude na dnevnom redu Senata nizozemskog parlamenta te se očekuje da će ratifikacija biti završena na vrijeme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙