FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isplata pomoći zagrebačkim umirovljenicima od srijede

ZAGREB, 19. studenoga 2012. (Hina) - Mjesečna pomoć umirovljenicima za mjesec studeni koju daje Grad Zagreb, isplaćivat će putem Hrvatske pošte od srijede, 21. studenoga, izvijestili su danas iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Umirovljenici koji pomoć ne prime na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana po obavijesti. Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Iz Ureda podsjećaju kako pravo na pomoć umirovljenici mogu ostvariti po odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela zagrebačka Gradska skupština 12. srpnja 2011., odnosno ako su hrvatski državljani i prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno i ako su im ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine pa tako umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, umirovljenici s mirovinom ili mirovinom i ukupnim prihodom od 900,01 do 1.200 kuna mjesečno dobivaju 300 kuna pomoći, a oni s mirovinom ili mirovinom i ukupnim prihodom od 1.200,01 do 1.500 kuna primaju mjesečno pomoć od 200 kuna.

Za dodatne informacije umirovljenici se mogu javiti na na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙