FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prometne teškoće diljem Zagreba

ZAGREB, 8. prosinca 2012. (Hina) - Diljem grada Zagreba snijeg je danas izazvao prometne teškoće, iako su angažirani svi raspoloživi kapaciteti Zimske službe, priopćila je kasno večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Neke gradske prometnice nisu u potpunosti očišćene te su bile gužve i zastoji. Tramvajski promet usporen je na cijeloj prometnoj mreži jer je dio tramvaja povučen u spremišta zbog oštećenja. Sve brdske ZET-ove linije su obustavljene, a autobusi na ostalim linijama vozili su sa zakašnjenjima.

Zagrebački vatrogasci intevenirali su više od 20 puta uklanjajući srušenih stabala i grane s prometnica.

Zbog kvarova na trafostanicama u gradu povremeno je bilo manjih prekida u opskrbi električnom energijom.

Na području Zagrebačke županija najveći prometni problem bio je na autocesti na A3, od čvora Križ kod Ivanić Grada do čvora Ivanja Reka, gdje je kolona vozila bila u oba smjera, a zbog prepriječenih kamiona promet je bio jako usporen ili u prekidu. Županijski centar 112 je primio je dosta poziva građana koji su se nalazili u vozilima u koloni te ostajali bez goriva i hrane i vode.

Promet je uspostavljen u 17,23 sati u koloni na A3 prema Zagrebu, a od 18,45 sati prema istoku, uz povremene zastoje koje su izazvali uglavnom turski prijevoznici jer nisu imali zimsku opreme na vozilima, te se vozila koja dolaze na te pravce usmjeravaju na okolne prometnice, priopćio je DUZS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙