FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Damask: pobunjenici upozorili da je zračna luka zona sukoba

BEJRUT , 7. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Pobunjenici koji s vlasti žele svrgnuti sirijskog predsjednika Bašara al Asada proglasili su u petak Međunarodnu zračnu luku u Damasku zonom sukoba te upozorili civile i zrakoplovne tvrtke da se ne približavaju, odnosno da slijeću onamo na vlastitu odgovornost.

Sukobi oko glavnoga grada pojačali su se posljednjih tjedan dana, potvrđujući predviđanja protivnika Asada sa Zapada o tome da se približava završetak 20-mjesečnog sukoba u kojemu je ubijeno 40.000 ljudi.

"Sukobi u Siriji pojačavaju se, a to se vidi u raznim segmentima", rekla je američka državna tajnica Hillary Clinton prije razgovora u četvrtak s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim.

"Pritisak na režim blizu Damaska i u njemu sve je veći", rekla je Clinton u Dublinu. Sirijska vlada to opovrgava tvrdeći da vojne snage uspijevaju odbiti pobunjeničke napade prema predgrađima Damaska.

Promatrači na mjestu događaja u Siriji, koji prate njihov razvoj, tvrde kako su priče o završetku sukoba pretjerane i da je o tome prerano govoriti. "Nije razumno očekivati da su sukobi u ovome trenutku u posljednjoj fazi", rekao je Rami Abdelrahman iz sirijskog Opservatorija za ljudska prava koji prati razvoj događaja u zemlji od ožujka 2011.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙