FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 39.000 mrtvih u 20 mjeseci sukoba u Siriji

BEJRUT, 15. studenoga 2012. (Hina/AFP) - Oko 39 tisuća ljudi, većinom civila, ubijeno je od početka ustanka protiv režima Bašara al-Asada u Siriji prije 20 mjeseci, izvijestio je u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Među žrtvama je najmanje 27.410 civila, istaknula je ta nevladina organizacija koja smatra civilima i one koji su uzeli oružje u ruke protiv režimskih postrojbi.

Broj ubijenih vojnika dosegao je 9800, a dezertera 1359, istaknuo je opservatorij, kojem je sjedište u V. Britaniji, a se poziva na ustaničku mrežu i medicinske izvore u civilnim i vojnim bolnicama u zemlji. Podaci obuhvaćaju civilne, vojne i ustaničke žrtve.

"Treba još dodati 543 ubijenih čiji identitet nije utvrđen", rekao je predsjednik Opservatorija Ramio Abdel Rahman, čime se broj ubijenih u 20 mjeseci penje na 39.112.

No, ti podaci ne obuhvaćaju tisuće nestalih osoba. Osim toga, kako ističe Abdel Rahman, "teško je dobiti točne podatke o ubijenim vojnicima i ustanicima jer oba tabora pokušavaju minimalizirati svoje gubitke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙