FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TI: U BiH i dalje nema napretka u borbi protiv korupcije

SARAJEVO, 5. prosinca 2012.(Hina) - Najnoviji indeks percepcije korupcije (CPI), kojega je objavila nevladina udruga Transparency International (TI), pokazuje kako je Bosna i Hercegovina i dalje među zemljama u kojima korupcija predstavlja ozbiljan problem, što je temeljna zapreka njenoj stabilnosti, razvitku i investicijama, upozorio je u četvrtak bosanskohercegovački ogranak TI.

Transparency International je objavio indeks percepcije korupcije za 2012. godinu prema kojemu se BiH nalazi na 72. mjestu na popisu od 176 zemalja, s ocjenom 42 na ljestvici od 0 do 100. Ti pokazatelji govore kako je stanje u BiH i dalje lošije u usporedbi s većinom europskih zemalja i da ne može biti zadovoljna svojom pozicijom na popisu, posebice imajući u vidu njena nastojanja da dosegne članstvo u Europskoj uniji.

Jedina država iz regije bivše Jugoslavije koja je trenutačno članica EU je Slovenija i ona je ove godine na 37. mjestu ljestvice CPI.

U široj regiji najlošije je ocijenjena Albanija i ona je na 113. mjestu ljestvice CPI.

Iz TI podsjećaju kako različita istraživanja neprestano ukazuju da u BiH nema napretka u borbi protiv korupcije kao i da je Europska komisija prije samo dva mjeseca upozorila da je korupcija sveprisutna i da do sada nije bilo ozbiljnih napora kako bi se ovaj problem riješio te da se BiH tek mora suočiti s političkom korupcijom na najvišim razinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙