FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan skok godišnje dobiti TUI Travela

LONDON, 4. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Najveći europski turoperator TUI Travel u utorak je izvijestio da mu se dobit u protekloj poslovnoj godini povećala za 62 posto zahvaljujući dubokim rezovima troškova i skoku potražnje u Velikoj Britaniji, nordijskim zemljama, Belgiji i Kanadi.

U poslovnoj godini koja je završila 30. rujna dobit nakon poreza iznosila je 138 milijuna funti (170 milijuna eura) dok je dobit prije poreza poskočila na 201 milijun funti, što znači da je uvećana za 40 posto u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestioli su iz TUI-ja.

Prihodi su pak kliznuli dva posto, na 14,46 milijardi funti, zbog nepovoljnih kretanja valutnih tečajeva i utjecaja nemira na Bliskom istoku.

U TUI Travelu dodaju da su glavni motor godišnje dobiti bili "snažni poslovni rezultati u Velikoj Britaniji, nordijskim zemljama, Belgiji, Kanadi, kao i 42 milijuna funti ušteda kroz program poboljšanja poslovanja".

Ujdno upozoravaju na oprez u vezi prognoza za francusko tržište.

"Ukupna je trgovina pozitivna na svim našim glavnim tržištima, s izuzetkom Francuske gdje okruženje ostaje iznimno izazovno", ističu.

Francuska podružnica zabilježila je operativni godišnji gubitak od 47 milijuna funti. Time je njezin rezultat zapravo blago poboljšan u odnosu na prethodnu financijsku godinu, kada je gubitak iznosio 53 milijuna funti.

Kao glavni razlog u grupi izdvajaju slabu potražnju za odredišta na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi (MENA), posebice u Egiptu, Tunisu i Maroku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙