FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski admiral zabrinut zbog jačanja kineske mornarice

NEW DELHI, 3. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Zapovjednik indijske mornarice u ponedjeljak je rekao da je jačanje kineske ratne mornarice veliki razlog za zabrinutost s obzirom na napetosti u Južnom kineskom moru, prenijela je agencija AFP izvješća indijskih medija.

"To nam je zapravo veliki, veliki razlog za zabrinutost koji stalno procjenjujemo i radimo na našim opcijama i strategijama", rekao je admiral D.K. Joshi novinarima u New Delhiju, izvijestio je Press Trust of India.

"Osuvremenjivanje je doista dojmljivo", rekao je Joshi glede kineske mornarice koja je u rujnu u svoj sastav uvela i prvi nosač zrakoplova.

New Delhi je zabrinut zbog rastućeg kineskog utjecaja u Indijskom oceanu gdje Peking planira ulagati u velike infrastrukturne projekte, uključujući luke na Šri Lanki, u Bangladešu i Mianmaru.

Po izvješću Pentagona od svibnja Peking ulaže velika financijska sredstva u naprednu protuzračnu obranu, podmornice, protusatelitska oružja i protubrodske projektile što sve može iskoristiti kako bi zapriječio pristup suparnicima u strateška područja, poput Južnog kineskog mora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙