FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Banjoj Luci prosvjed zbog smanjenja plaća

SARAJEVO, 30. studenog 2012.(Hina) - Oko pet tisuća ljudi prosvjedovalo je u petak u Banjoj Luci protiv planova vlade Republike Srpske da u 2014. godini za 10 posto smanji plaće zaposlenima koji se financiraju iz entitetskog proračuna.

Veliko protuvladino prosvjedno okupljanje, prvo takvo u RS u proteklih desetak godina, organizirali su sindikati koji okupljaju zaposlene u policiji, pravosuđu, zdravstvu i školstvu.

Duško Jandrić, presjednik jedne od sindikalnih udruga, javno je pozvao vladu da planirane uštede pokuša ostvariti na drugi način a ne na račun zaposlenih u javnim službama.

"Mi to nikada nećemo prihvatiti", kazao je Jandrić.

Predsjednica saveza sindikata RS Ranka Mišić na skupu je upozorila kako se od zastupnika u entitetskom parlamentu, koji zasjeda u nedjelju kako bi usvojio proračun, očekuje da dobro razmisle kako će glasati.

Predsjednik RS Milorad Dodik uoči prosvjeda je kazao kako je legitimno pravo sindikata da organiziraju prosvjede, no pri tom je ustvrdio kako su oni koji su se u petak okupili na banjalučkim ulicama ipak u povlaštenom položaju jer redovito dobivaju plaće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙