FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Jadrankamena i dalje prosvjeduju; sindikalist Drpić dobio udarac u glavu

SPLIT, 30. studenog 2012. (Hina) - Tridesetak bivših radnika Jadrankamena već drugi dan prosvjeduje ispred ulaza u tvornicu zbog, po njihovu mišljenju, nezakonitoga stečajnog postupka nad tom tvrtkom.

Mirni se prosvjed održava pod nazivom "Spasimo Jadrankamen" jer je, smatraju prosvjednici i sindikalni čelnici te tvrtke, krajnji cilj stečajnog postupka likvidacija Jadrankamena i njegova prodaja, s čime se radnici ne slažu.

Tijekom prosvjeda ispred tvornice u Pučišćima na Braču lakše je ozlijeđen predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić, kojega je jedan radnik udario u glavu.

Po Drpićevim riječima, on je stajao pred vratima tvornice, a u jednom je trenutku naišao taj radnik i, ničim izazvan, udario ga glavom u glavu.

Kako je rekao za Hinu nakon izgreda otišao je na Hitnu pomoć, a zatim i na Prekršajni sud, gdje je bio i radnik koji ga je napao, a kojega je policija koja osigurava prosvjed uhitila i dovela na Prekršajni sud u Splitu.

Radnik je proglašen krivim i kažnjen je s 800 kuna, a dobio je i mjeru zabrane prilaska Tončiju Drpiću na osam dana, doznaje se od Drpića, koji je rekao da mu se napadač na sudu ispričao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙