FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za četvrtak, 22. studenoga

ZAGREB, 22. studenog 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 22. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati). Sabor će raspraviti prijedlog rebalansa državnog proračuna, kojim se planira porast proračunskih prihoda za 1,4 milijarde kuna, a rashoda za 1,5 milijardi kuna. Proračunski deficit time će se povećati za 100 milijuna kuna i iznosit će oko 10 milijardi kuna ili 3 posto BDP-a.

ZAGREB - U Vladi RH održat će se prezentacija Prijedloga zakona o porezu na nekretnine, na kojoj će sudjelovati ministar financija Slavko Linić i pomoćnica ministra i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec (11 sati).

DONJI LAPAC/UDBINA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se u Donjem Lapcu s predstavnicima županijske i lokalne vlasti (11 sati Trg Nikole Tesle 1). Nakon toga će položiti vijenac na spomenik antifašističkim borcima "Stjepanu Matiću i palim drugovima" (11,45 sati) te posjetiti obiteljsko domaćinstvo povratničke obitelji Nikole Jazića (13 sati, Dobro selo 12). U Udbini će obići gospodarsku zonu Podudbina/Buljme "Cesta za novi razvoj" (15,50 sati).

BRUXELLES - Predsjednici država ili vlada 27 zemalja članica i Hrvatske kao buduće članice okupit će se u četvrtak i petak na izvanrednom summitu u Bruxellesu kako bi pokušali dogovoriti višegodišnji proračunski okvir EU-a za razdoblje 2014-2020. Summit započinje u četvrtak navečer, a Van Rompuy i predsjednik Komisije Jose Manuel Barroso u četvrtak ujutro će započeti bilateralne konzultacije sa svim šefovima država ili vlada zemalja članica i Hrvatske, koju će predstavljati premijer Zoran Milanović.

ZAGREB - U Banskim dvorima održat će se drugi sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za službenike i namještenike u javnim službama (14 sati).

ZAGREB - Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Hrvatska udruga sindikata organiziraju javni prosvjed pod nazivom "Živi zid za obranu radnih mjesta: posao i plaća, a ne burza!" koji će na Markovu trgu započeti točno u podne. Ta industrijska akcija, kako ističu iz dvije sindikalne središnjice, ciljana je na radnike u tvrtkama koje trenutno posluju s problemima. "Odlučni smo prosvjedom izraziti svoje neslaganje s pogubnim politikama i nesposobnim političarima koji nam opasno rade o glavi", poručuju organizatori prosvjeda. Sudionici prosvjeda okupit će se ispred Radničkog doma (Krešimivov trg 2) odakle će oko 11,15 organizirano krenuti prema Markovom trgu.

ZAGREB - Okrugli stol "Ustavna demokracija i odgovornost", u organizaciji Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava HAZU-a. Na konferenciji će biti i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko (10 sati, velika dvorana palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Iso Kršnjavi – veliki utemeljitelj / ministar europskog duha", koja će posjetiteljima putem biografije Isidora Kršnjavog te originalnih predmeta, dokumenata, djela likovnih umjetnosti predstaviti najznačajnije političke i događaje u kulturi te duh vremena s kraja 19. i početka 20. stoljeća (19 sati, Hrvatski povijesni muzej).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙