FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo slavi oslobađanje Haradinaja i njegovih suboraca

PRIŠTINA, 29. studenog 2012. (Hina) - Oslobađajuća presuda bivšem kosovskom premijeru i bivšem zapovjedniku Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramushu haradinaju i dvojici njegovih suboraca izazvala je u četvrtak radost i zadovoljstvo na Kosovu, a više tisuća građana koji su na velikom ekranu na Trgu majke Tereze u Prištini pratili izravan prijenos iz Den Haaga srdačno je pozdravilo oslobađajuću presudu.

Kosovska televizija izravno je prenosila jutrošnju presudu iz Haaškog tribunala a svi mediji na Kosovu objavili su ovu vijest kao udarnu.

U međuvremenu građani u središtu Prištine slave ovu odluku, uz vatromet radosno čestitajući jedni drugima.

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) objavio je jutros presudu protiv bivšeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja i još dvojice zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Lahija Brahimaja i Idriza Balaja, nakon suđenja koje je ponovljeno zbog sumnji da je tijekom prvog suđenja došlo do nezakonitih pritisaka na svjedoke te je oslobodio svu trojicu svih optužbi.

Jedan od čelnika Alijanse za budućnosti Kosova, Besnik Tahiri, izjavio je kako se priprema veličanstven doček Haradinaju, čelniku te stranke i jednom od bivšim zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙