FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija vrlo zainteresirana za članstvo Hrvatske u EU

BEČ, 21. studenog 2012. (Hina) - Austrija i Hrvatska imaju blisku bilateranu suradnju i Austrija ima veliki interes da Hrvatska postane punopravna članica EU kako je i planirano, rekao je državni tajnik u austrijskom ministarstvu europskih i vanjskih poslova Reinhold Lopatka u srijedu na okruglom stolu o Hrvatskoj na pragu EU, održanom u organizaciji Političke akademije Austrijske pučke stranke (POLAK).

Hrvatsku i Austriju vežu bliski bilateralni odnosi, posebice u gospodarstvu. Austrija je uložila u Hrvatskoj oko 6,5 milijarda eura i Austrija ima veliki interes da Hrvatska postane punopravna članica EU kazao je Lopatka.

Kad je riječ o problemu Ljubljanske banke, Lopatka je kazao da bilateralna pitanje ne smiju usporaviti niti se odražavati na pristup Hrvatske u EU.

Od Hrvatske se u pripremama za pristup u EU tražilo mnogo više nego primjerice od Rumunjske i Bugarske, smatra on. Izrazio je uvjerenje da će Hrvatska ispuniti i preostale obveze za punopravni pristup i biti primjer državama jugoistočne Europe.

Na okruglom stolu također je bilo riječi o problemu korupcije, pri čemu je rečeno da ni jedna država nije imuna na nju, ali je važno njezino suzbijanje.

"Bilo mi je jako drago kad je Sanader postao hrvatski premijer, ali sam tim više bio jako razočaran kada su uslijedile različite optužbe protiv njega. Prvostupanjska presuda pokazuje da pravna država radi svoj posao", kazao Lopatka

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙