FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemski princ pokazuje znakove "minimalne svijesti"

AMSTERDAM, 19. studenoga 2012. (Hina/Reuters) - Nizozemski princ Johan Friso koji je u komi otkako je početkom godine stradao na skijanju, pokazuje određene znakove minimalne svijesti, objavila je u ponedjeljak nizozemska vlada.

Srednji sin kraljice Beatrix, 44-godišnji Johan Friso, koji se prije deset godina odrekao prava na prijestolje, u veljači se u Austriji skijao izvan označenih staza i stradao pod lavinom.

Princ je od snijegom bio 25 minuta, a kad su ga izvukli, bio je u nesvijesti. Liječnici kažu da je mozak ostao bez kisika pa je i srce stalo na 50 minuta.

Poslije je prevezen u London i ondje je i danas na liječenju, ali liječnici kažu da je mozak teško oštećen i možda se nikad neće probuditi iz kome.

U zadnje je vrijeme počeo pokazivati određene znakove minimalne svijesti, navodi se u priopćenju vlade, ali se na daju nikakvi detalji i dodaje se da je prognoza i dalje vrlo neizvjesna.

Princ Friso, mlađi brat prestolonasljednika Willem-Alexandera odrekao se prava na tron 2003. kada se odlučio vjenčati s pučankom Mabel Wisse, čija je prošlost bila previše problematična za kraljevsku obitelj. U mladosti je, naime, imala vezu s jednim nizozemskim mafijašem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙