FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subašić: Čestitam Hrvatskoj, Gotovina i Hrvatskoj su samo branili svoje

SARAJEVO, 16. studenog 2012.(Hina) - Majke Bošnjaka ubijenih tijekom genocida u Srebrenici 1995. godine pozdravljaju oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču držeći kako je ona važna ne samo za dokazivanje njihove nedužnosti nego i cijelog karaktera rata na području bivše Jugoslavije, kazala je u petak Hini Munira Subašić, predsjednica udruge "Majke enklava Srebrenica i Žepa".

"Želim čestitati narodu Hrvatske i sama sam bila sretna vidjeti da narod generalima daje takvu potporu", kazala je Subašić.

Kazala je kako i osobno daje potporu generalima Gotovini i Markaču jer su oni branili svoju domovinu.

Istaknula je kako nema dvojbe da odgovarati trebaju oni koju su ubijali nedužne ljude, no svatko onaj tko brani svoje, a ne napada druge treba biti slobodan.

Subašić drži kako je oslobađajućom presudom u slučaju Gotovina-Markač Hrvatska još jednom dokazala da je na nju izvršena agresija jugoslavenske vojske.

"Bila bih sretna i kada bi netko isto tako bio pošten i kazao da je izvršena i agresija na BiH. Ljudi koji su dolazili iz Beograda i Niša nisu imali nikakvo pravo tamo nešto tražiti ni u Hrvatskoj, ni u Sarajevu niti u Srebrenici", kazala je Subašić podsjećajući kako je cilj takvog ratovanja bila uspostava velike Srbije. "Tvrdili su da su ugroženi i da se brane a oni su bili ti koji su napadali", dodala je Subašić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙