FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: O presudi u Haagu između suzdržanosti i ocjena "skandalozno"

BEOGRAD, 16. studenog 2012. (Hina) - Oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Den Haagu udarna je vijest u petak na većini portala srbijanskih medija i s njom tijekom prijepodneva počinju vijesti lokalnih televizijskih i radio postaja ili se emitira kao headline u emisijama koje su tijeku.

Istodobno, elektronički mediji i internet portali izvješćuju o reagiranjima diljem Hrvatske na odluku Žalbenog vijeća ICTY da Gotovinu i Markača pusti na slobodu, a u tim izvješćima dominatna je ocjena - euforija.

Uz naslov "Euforija u Hrvatskoj: rat je završen", B92 navodi da su "građani na trgovima širom Hrvatske, kao i hrvatski mediji s oduševljenjem propratili oslobađanje Gotovine i Markača" te citira naslove hrvatskih medija "Posljednje poglavlje rata", "Rat je završen", "Hrvatska nevina".

Dok većina medija - od nacionalne televizije RTS te najgledanijih televizijskih postaja B92 i TV Prva do internet portala Politike i agencije Tanjug objavljuju informativne naslove - "Oslobađajuća presuda za Gotovinu i Markača", "Oslobođeni Gotovina i Markač", "Gotovina i Markač oslobođeni svega", tabloidi na naslovnicama svojih internetskih stranica donose naslove "Skandalozna odluka: Gotovina i Markač oslobođeni, Oluje kao da nije bilo", "Skandal u Haagu: Gotovina i Markač slobodni ljudi", "Slobodni poslije Oluje".

U Beogradu za sada nema službenih reagiranja srbijanskih dužnosnika na odluku Žalbenog vijeća ICTY.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙