FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na riječkom području voda se više ne mora prokuhavati

RIJEKA, 15. studenoga 2012. (Hina) - Na riječkom području ukinuta je preventivna mjera prokuhavanja vode za piće, priopćeno je danas iz riječkoga Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija.

Naime, posljednji rezultati analiza uzoraka vode iz vodovodne mreže na širem riječkom području pokazuju kako je isporučena voda zdravstveno ispravna, i svi su parametri, uključujući i mutnoću, sukladni Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, navodi se.

Slijedom istovjetnih rezultata ispitivanja - koje su proveli Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te ovlašteni laboratorij u riječkom Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija - sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja RH zato je donijela odluku o ukidanju preventivne mjere prokuhavanja vode za piće, uvedene prošlog utorka, 6. studenoga.

Zamućenja riječkih izvorišta vode prouzročila je obilna kiša, zbog čega je Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka od 6. studenoga pojačano dezinficiralo vodu prije njene isporuke korisnicima, a korisnicima na području grada Rijeke i okolice bilo je preporučeno da iz preventivnih razloga vodu prije uporabe prokuhavaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙