FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misija MMF pregovara sa Srbijom o novom aranžmanu

BEOGRAD, 13. studenog 2012. (Hina) - U Beogradu su u utorak počeli razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda sa srbijanskim dužnosnicima o reformama koje bi trebale dovesti do smanjenja javnog duga i novog aranžmana Srbije s tom međunarodnom financijskom institucijom,

Kako je izvjestila srbijanska radio-televizija, srbijanski ministar financija i gospodarstva Mlađan Dinkić uvjeren je da će misija MMF potvrditi prijedlog proračuna te države za 2013. godinu.

Misija MMF boravit će u Beogradu do 20. studenoga, a u planu su razgovori o nacrtu proračuna za 2013. godinu, program fiskalne konsolidacije i srednjoročni makroekonomski okvir, priopćila je u utorak srbijanska središnja banka.

Srbija je krajem rujna 2011. sklopila s MMF-om takozvani aranžman iz predostrožnosti, vrijedan 1,1 milijardu eura, ali je on zamrznut početkom veljače, budući je ovogodišnji proračun Srbije odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

"Misija će početi, ali ne i zaključiti, razgovore o mogućnom programu s MMF-om. Ukoliko bude postignut dovoljan napredak, razgovori o programu bit će nastavljeni tjekom idućeg posjeta misije MMF", najavio je ranije stalni predstavnik MMF u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Predsjednik Fiskalnog vijeća Srbije Pavle Petrović drži kako je, s ekonomskog stajališta, moguće da Srbija postigne dogovor s MMF-om, ali će to vladu obvezivati da poduzme dodatne mjere.

Petrović je u utorak na tiskovnoj konferenciji ocijenio da MMF može tražiti dodatna jamstva o ostvarenju rashoda proračuna za 2013. godinu i pada proračunskog deficita za 2014.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙