FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici URIHO-a: Klarić nanio štetu ugledu i poslovanju tvrtke

ZAGREB, 13. studenog 2012. (Hina) - Radnici URIHO-a podržavaju upravu koja u potpunosti ispunjava obveze prema njima, a zaposlenik Vlatko Klarić javnim istupom nanio je štetu ugledu i poslovanju tvrtke te unio nemir među zaposlenike koji strahuju od gubitka posla, istaknuli su danas na konferenciji za novinare održanoj u proizvodnoj hali.

URIHO (Ustanova za rehabilitaciju hendikepiranih osoba) bavi se profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem pomaže osobama s invaliditetom, a njezini zaposlenici upozoravaju da im se već smanjuju narudžbe.

Povjerenica Sindikata osoba s invaliditetom podružnice URIHO Božena Peček rekla je kako Klarić nepravilnosti u poslovanju, o kojima je javno govorio, nije iznio sindikatu te je, dodala je, tvrdio kako nikome ništa nije prijavljivao.

Njegovim se zahtjevima uvijek izlazilo u susret, pa mu je omogućeno i da uz rad završi Pravni fakultet te nakon toga dobije i odgovarajuće radno mjesto s obzirom na kvalifikaciju i stručnu spremu. No, i nakon toga je bio nezadovoljan jer mu je bilo ponuđeno da pripravnički staž odradi u pravno-kadrovskoj službi, za čijeg bi mu trajanja plaća bila nešto niža, pa je to odbio, kazala je Peček.

Upitana je li točno da je Klarić neovlašteno ušao u zaključanu službenu prostoriju i iz nje iznio dokumentaciju, kako tvrdi Uprava, Peček je kazala da je dio dokumentacije fotokopiran, a da su neki ugovori izneseni.

Povjerenica Samostalnog sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima Jadranka Blagus ustvrdila je da Klarić želi uništiti URIHO, jer nije dobio što je tražio, napominjući kako ima puno zainteresiranih za gašenje URIHO-a. Zaposlenici, njih oko 300, zaposleni su punim kapacitetom u svim pogonima, veći dio prihoda ostvaruje na otvorenom tržištu te nije pošteđena teške ekonomske situacije u Hrvatskoj i EU, a posebice u tekstilnoj industriji. Blagus je navela da se Klarić jednom požalio zbog mobinga poslovodstvu, a ne sindikatu, te da je naknadno utvrđeno da mobinga nije bilo.

U vezi sa zaposlenikom Zlatanom Osmanovićem, koji je također s Klarićem upozorio na neke navodne nepravilnosti, kazala je da radi kao portir i da mu je, zbog višečlane obitelji, omogućena plaća između šest i sedam tisuća kuna, koju vjerojatno ima rijetko koji portir u Hrvatskoj.

Klarić i Osmanović prošli su tjedan na konferenciji za novinare izvjestili da su kao 'zviždači' upozoravali na nepravilnosti u poslovanju URIHO-a te da su DORH-u podnijeli kaznene prijave zbog sumnje na kriminal i kršenje Zakona o javnoj nabavi zbog čega su, kako tvrde, dobili otkaz.

Povjerenica Blagus je, odgovarajući na novinarski upit, kazala da su Klarić i Osmanović dobili otkaz ugovora o radu zbog kršenja obveza iz radnog odnosa, a što je prije nekoliko dana potvrdila i Uprava, kao i da se vodi sudski spor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙